RENOVATION CITY HALL 

The reformed town hall

 

 

The project reassembles the offices to gather the accessible services for the public on the ground floor and the private services on the 3 levels. A lift gives access to every floor. 

The thermal improvement of the building represents an important part of the project.

This improvement is done via the inside of the building in order not to damage the iconic façades of the town hall in the heart of the city.

Redesign of the different services of the town hall on the three levels.

Thermal improvement of the building Thermal Renovation, façades and network

Accessibility for reduced mobility people- up to standards

Indoor signage

Integration on the outdoor site:

- Access reconstitution
- Reconstitution of proximity car park
- Signage

 

Construction : 2013 to 2015

Floor area : 1500 m²

Cost : 1 288 000 € excl tax

Mission : Base+éco+OPC

  

TOWN HALL OFFICES RECONSTITUTION

SAINT JEAN DE MONTS 85  France

Frédéric Gallet, architect, participated in the phases Application  to the delivery of building for this project as responsible for affaire within the agency of architecture AXENS

 

 

FESTIV & REUNION HALL 

Cultural hub in the woods

 

The project built in edge of the north Saumuroise forest is located on developing urban area project (future Public Park)

Cultural room has been thought for multiples uses: spectacles, family parties, meeting, and exhibition.

Cultural hub includes a great hall, lodge, a hall with a bar, a kitchen area and toilets.

The scenic equipment is removable in order to allow a festive use as well as a show use.

The lodge and the storage are situated at immediate proximity to the stage.

Perfectly thought on the acoustic plan, the stage is also equipped with a grill for the lights.

General electricity cut is automatically actioned when the noise exceeds the authorised decibel level by the regulation.

Solar photovoltaic panels are situated on the south side of the roof.

 

Construction: 2013

Floor area: 440 m²

Cost: 639 000 € excl tax

Mission : Base+éco+OPC

Contractor : Mairie de La Breille Les Pins

 

SOCIO-CULTURAL ROOM IN THE WOODS

LA BREILLE LES PINS 49 France

Frédéric Gallet, architect, participated in the phases Application  to the delivery of building for this project as responsible for affaire within the agency of architecture AXENS

 

TRANSFORMATION OF A STATION

Cultural hub on the rails

 

Project initiated by the city of Boussay and belongs to the Ctizens’rail European program.

Renovation of the railway stop for travelers closed for several years and transformed in a cultural and associative hub.

Creation of a meeting room, reception and exposition on the ground floor, creation of associative rooms upstairs

Organisation of the attics for technical facilities

Shared toilets for users and train passengers as well as for tourist hikers

Façades preservation of a SNCF emblematic building built at the end of the 19th century (creation date of the line).

 

Renovation of the 3 levels station building and development of new stairs giving access to a basement. Installation of a lift and stairs meeting accessibility standards

Thermal renovation, networks and water and air proofing restauration

 

Construction: 2015 and 2016

Floor area:  380 m²

Cost: 421 000 € excl tax

Complete project management operation

Contractor: Mairie de Boussay 44  - France

 

CULTURAL HUB ON THE RAILS

BOUSSAY  44  France

Frédéric Gallet, architect, participated in the phases Application  to the delivery of building for this project as responsible for affaire within the agency of architecture AXENS

 

Version imprimable Version imprimable | Plan du site
© Gallet Architecte Urbaniste